Vice Versa 6.0

Rond 2000 verscherpte de Nederlandse overheid de wetgeving voor migranten. Zonder status of verblijfspapieren zwierven zij door grote steden als Rotterdam. Wij vinden dat ook migranten een menswaardige toekomst verdienen, daarom ontstond in 2005 Stichting ROS.

Stichting ROS werkt onafhankelijk van de overheid. Migranten klopten zelf bij ons aan voor vrijwillige terugkeer. Zo ontstonden onze Vice Versa projecten sinds 2012. Hierbij krijgen wij financiële steun van voorheen de EU en nu de Rijksoverheid. Sindsdien hebben we veel migranten geholpen terug te keren.

kaart.JPG

Vice Versa 6.0

Terugkeer-ondersteuning van Stichting ROS

Principes

Stichting ROS, en daarbinnen het project Vice Versa, onderscheiden zich van overheden als de DT&V door nadruk op vrijwilligheid.

Al jarenlang begeleiden wij mensen zonder verblijfsvergunning naar een bestaan met toekomstperspectief.

Migranten zonder verblijfspapieren vertrouwen ons. Voor u is het belangrijk om te weten dat alles wat u met ons bespreekt, onder ons blijft.

 
Terugkeer betekent soms ook een nieuwe start, zoals hier in Iran

Terugkeer betekent soms ook een nieuwe start, zoals hier in Iran

Ons doel: migranten helpen aan een positieve toekomst in het land van hun verleden

26

verschillende landen

229

Succesvolle terugkeerders

15

partner-organisaties

Effect

Inmiddels is Vice Versa 5.0 afgerond en zijn we gestart met Vice Versa 6.0. In vorige edities mochten wij enkele honderden mensen begeleiden uit 26 verschillende landen. Velen hebben met succes een nieuw bestaan opgebouwd in hun thuisland, lees hier hun verhaal.

Wereldwijd netwerk

Wij staan met onze voeten in de klei van een wereldstad als Rotterdam. Zowel lokaal als wereldwijd hebben wij een hecht netwerk van verschillende organisaties, deskundigen of bemiddelaars op locatie. Niet alleen komen onze medewerkers in vele verschillende landen, wij werken ook met vrijwilligers met verschillende culturele achtergronden.

Met bus en al terug naar Nigeria: voor en na